Közérdekű

Sajtóvisszhang

Cover image
Székelyhon
Új időszakos kiállítással jelentkezik a Csíki Székely Múzeum, amelynek címe Lányok, asszonyok Nagy Imre művészetében. A kiállítás megnyitóját pénteken tartották, a tárlat július 30-ig látogat.
2021-06-18
Cover image
Székelyhon
És Székelyföldön mennyi esély van rá? Gyarmati Zsoltot, a Csíki Székely Múzeum igazgatóját faggattuk erről is, de szóba került az is, hogy miként válhat múzeumigazgatóvá Csíkszeredában egy udvarhelyi, valamint arról is, hogy mi lehet a különbség Udvarhelyszék és Csíkszkék között, ami miatt feltehetően nem igaz az az udvarhelyi közhely: hogy itt, azaz ott is jobb, mint Csíkban. Szőke László kérdezett.
2021-04-28
Cover image
Krónika
A járványhelyzet alaposan átírta a múzeumok működését, terveit is, ám a zárva tartás nem jelentette azt, hogy teljesen megszakadt volna látogatóikkal ápolt kapcsolat. A Csíki Székely Múzeum igazgatójával, Gyarmati Zsolt történésszel beszélgettünk azokról a kihívásokról, amelyekkel a járvány idején kellett szembenézniük, illetve azokról a történésekről, amelyek új perspektívát nyitottak előttük.
2021-02-10
Cover image
Székelyhon
A járványhelyzet miatt elsősorban online térben tartják meg szombaton az Európai Múzeumok Éjszakáját. A májusról elhalasztott programsorozatra több mint hatvan múzeum és kulturális szolgáltató jelezte részvételi szándékát országszerte. A székelyföldi múzeumok azonban jellemzően a Szent Iván-éjhez legközelebb eső szombaton – június második felében – szervezik meg a rendezvényt, ezért a Hargita, Maros és Kovászna megyei kulturális intézmények nem kapcsolódnak be a november 14-ei eseményekbe.
2020-11-14