Kiállítások

Tűz által szabadon

Tűz által szabadon címmel nyílt tűzzománc kiállítása a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesületnek a Kossuth utcai galériában.
A Baráti Kör – egyéb, a képzőművészetet is magába foglaló tevékenységei mellett – 2008-tól szervez csoportos és egyéni tűzzománc-kiállításokat Kárpát-medencei országokban, illetve távolabb is.
A csíkszeredai kiállításon az alábbi művészek alkotási szerepelnek: BESSENYEI Valéria, CZIROK Ferenc, CZÓBEL Marianna, ELEKES Gyula, GERGELY Judit, HERNÁDI Paula, HOLLÓSY Katalin, KŐRÖSI PAPP Kálmán, MORVAY László (1947–2004), PAPP Olívia, RÁCZ Gábor, VÉGH Éva és ZSUFFA Péter.


A 2015-ig megvalósult kiállítási programokról Kortárs magyar tűzzománcművészet címmel magyar-német kétnyelvű katalógust adott ki nyomtatott és online változatban (http://muravidek.eu/wp-content/uploads/2015/03/Tuzzomanc-katalogus-online-vegleges.pdf), amelyben a kiállításokon szereplő 23 művész alkotásai láthatók. A Baráti Kör tűzzománc-csoportjának vezetője Rácz Gábor, budapesti iparművész, akinek az egyéni kiállítása jelenleg a rimaszombati Művelődési Házban látogatható. A legutóbbi csoportos kiállítás április 6–30. között valósult meg a Székelyudvarhelyi Művelődési Házban.

Időpont

2016-06-23

2016-07-22

Helyszín

Kossuth utcai galéria

Témakör

Képzőművészet