Kiállítások

Góbéságok

Para István legújabb kiállítása az elmúlt három évben készült, a székely humor témát felölelő karikatúrákat mutatja be Góbéságok címmel a Csíki Székely Múzeum Kossuth utcai galériájában.
A kiállítást november 5-én, csütörtökön 18 órától Lövétei Lázár László, a Székelyföld kulturális folyóirat főszerkesztője nyitja meg.

Para István grafikus, karikaturista önéletrajza szerint nagyon fiatalon született, gyermekkora csendes volt, nem szívesen járt iskolába (csak ha hat ökör húzta), a rajzolást az iskolapadon kezdte. Több mint 50 lapnak, magazinnak rajzolt mindeddig, könyvborítókat tervez, könyveket illusztrál, de tervez/készít plakátokat, szórólapokat, pólókat, olykor kocsmafreskókat fest. Három karikatúragyűjtemény könyve jelent meg, kettő félkészen évek óta a fiókjában hever. Grafikáit, kisplasztikáit több hazai és külföldi kiállításon mutatta be.

"Egyik nagybátyám (Isten nyugtassa!) arra az egyszerű kérdésre, hogy miért nem vesz színes tévét, tömören csak ennyit válaszolt: − Öli a szemet!
A színes Para-karikatúrákat nézegetve mi is félthetjük a szemünket. És a hasunkat. És az eszünket. Már ha van nekünk ilyenünk" − Lövétei Lázár László

Időpont

2015-11-05

2015-11-27

Helyszín

Kossuth utcai galéria

Témakör

Caricatură