Kiállítások

Festői Felvidék Ladislav Struhár felvételein

A történelmi Felvidék természeti és kulturális öröksége


A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a Csíki  Székely Múzeummal partnerségben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Magyarország) támogatásával a Művészet Karaván elnevezésű programsorozatot idén Csíkszeredában indítja útjára.

A Művészeti Karaván elnevezésű program célja a felvidéki magyarok és a velük egy közösségekben élő emberek mindennapi életének helyszínei, a festői tájak és az ember alkotta környezet bemutatása a Felvidéktől nagy földrajzi távolságra élő Székelyföld lakói számára, illetve fotóművészeti alkotások által közelebb hozni az ő világlátásukat, életszemléletüket.

Ladislav Struhár 1954-ben született Pozsonyban, részben magyar család leszármazottjaként. Fotográfusként főként táj- és építészeti fényképezésre összpontosít. A nemzetközileg is elismert hivatásos fotóművész több fényképészeti kiadvány, fotóalbumok és naptárok szerzője, szlovákiai tájképekből összeállított állandó kiállításait a Szlovák Kulturális Központokban, Budapesten, Szófiában, Varsóban és Taskentben helyezték el. Munkája révén sok kortárs fotós számára jelent példaképet.

Időpont

2021-03-31

2021-04-13

Helyszín

Mikó-vár

Témakör

Fényképészet