ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

Informatii
Contact
Hartă site
Canale RSS
Facebook
Youtube
Pedagogie muzeală la expoziția Arta funerară în Egiptul faraonilor   

În paralel cu expoziția itinerantă Arta funerară în Egiptul faraonilor, urmărind aceeași direcție a proiectelor muzeului, vom demara un amplu program de pedagogie muzeală, având drept scop, familiarizarea tinerei generații (copii și elevi) cu tematica expoziției, cu arta egipteană, mai precis, cu ritualul înmormântării și cultul morților.

Programul de pedagogie muzeală se axează pe diferite tematici, în fiecare duminică, participanții fiind invitați să ia contact cu tehnicile și materiale folosite în arta egipteană. La un modul pot participa 10 copii, durata acestuia variind în funcție de tehnica și/sau tema aleasă. 4 pedagogi vor sta la dispoziția celor interesați, folosind diferite tehnici interactive de educație, jocuri teatrale sau diverse activități artistice. Scopul acestor module constă în oferirea informațiilor despre lumea Egiptului antic, prezentarea modului de viața al faraonilor, înțelegerea simbolurilor specifice artei egiptene, a alfabetului hieroglif, a arhitecturii, cultul egiptenilor pentru estetică, credințele legate de viața de apoi, ritualurile funerare, etc.

În cadrul programului se vor desfășura următoarele activități de creație artistică: pictură pe diferite suporturi (perete, papirus, sticlă, ceramică), confecționarea a diferite obiecte de podoabă sau religioase (amulete, măști, bijuterii), modelaj în lut și plastilină, reproducerea tehnicii de mumificare, construirea unei mini piramide, pictură cu nisip sau cu diferite semințe colorate, pictarea feței, jocuri teatrale, etc.

Modulele vor fi oferite publicului în fiecare duminică din săptămână (cu excepția datelor de 1 noiembrie, 27 decembrie și 3 ianuarie 2010), între orele 11.00-16.00, numărul total al acestora fiind de paisprezece. Programul de pedagogie muzeală este inclus în biletul de intrare atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Primul modul va începe pe data de 18 octombrie, având ca tematică pictarea diferitelor motive și figuri egiptene (faraoni, zei, plante, animale) pe perete.

Orarul programului pedagogic:
18 octombire  pictură  pe perete
26 octombire  continuarea picturii pe perete
1 noiembrie  nu vor fi module
8 noiembrie  confecționarea unor jocuri diverse (pe tablă, în formă de șarpe, puzzle, joc de memorie cu cărți)
15 noiembrie confecționarea unor semne de carte (ornamentat cu hieroglife) din papirus original și a unor rame pentru pictură din carton ornamentat cu motive egiptene
22 noiembrie  confecționare bijuterii (reliefare metal, înșirare mărgele)
29 noiembrie  puzzle și pictură pe perete
6 decembrie  diferite jocuri cu mici surprize și pictură pe față
13 decembrie  mulaj din gips
20 decembrie confecționare ornamente de crăciun (folosind materiale, motive și figuri egiptene)
26 decembrie  nu vor fi module
3 ianuarie nu vor fi module
10 ianuarie  reproducerea tehnicii de mumificare, lucrare cu lut
Muzeul Secuiesc al Ciucului
Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr. 2
Judetul Harghita, Romania

Galeria Nagy Imre
Miercurea Ciuc, Strada Zsögödi Nagy Imre nr. 175.

Galeria de pe strada Kossuth
Miercurea Ciuc, Strada Kossuth Lajos nr. 12, et. I.
Adresa postală:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judeţul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
Poiectul nostru EU:
Sponsorul principal:
Proiectul nostru cultural:
Susţinător:
Developed by Designed by