ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

Információ
Kapcsolat
Oldaltérkép
RSS csatornák
Facebook
Youtube
Botár István könyvének bemutatója   

2009. október 16., péntek, 18 óra

Botár István, a Csíki Székely Múzeum régésze kutatásokat végzett Csík középkori templomaiban 2002 és 2007 között, melyeknek összefoglaló eredményeit publikálja a Kövek, falak, templomok című könyvében. A könyv a Pallas-Akadémia Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

A könyvbemutatóra minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk 2009. október 16-án, pénteken 18 órára a Csíki Székely Múzeum protokolltermébe. A kötetet bemutatja Sófalvi András udvarhelyi régész és Sarány István főszerkesztő-helyettes.

"Régóta ismeretes, hogy a Székelyföldnek ezeken a területein a nagyon későn meggyökeresedett írásbeli ügyintézés miatt, írott forrásokra nem számíthatunk, s a történettudomány csupán a régészek segítségével számíthat előrelépésre a terület középkori történetének megismerésében. Éppen az írott források hiánya miatt valószínűleg ezen a területen találkozunk leggyakrabban délibábos, a tudománnyal köszönő viszonyban sem álló elképzelésekkel.

A kötetbe szerkesztett hét dolgozat teljesen új, módszereiben és következtetéseiben is igényes és modern tudományos kutatások eredményekeit rögzíti laikusok által is olvasható/élvezhető formában. Gazdag képanyaga és közérthető sítlusa elősegíti a megértését, így érdeklődésre és sikerre számíthat nemcsak az érintett szakterületen belül, hanem azon kívül is." (Kovács András)Csíki Székely Múzeum
Csíkszereda, Vár tér 2.
Hargita megye, Románia

Nagy Imre Galéria
Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre utca 175.

Kossuth utcai galéria
Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 12., I. emelet
Postacím:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judetul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
EU-s projektünk:
Kiemelt támogatónk:
Kulturális projektünk:
Fenntartónk:
Developed by Designed by