ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

Információ
Kapcsolat
Oldaltérkép
RSS csatornák
Facebook
Youtube
Have a Lemon! Taste Diversity!   

szeptember 23–26.

Have a Lemon - Taste Diversity! címmel mutatkozik be Csíkszeredában a “Fiatalok lendületben” program keretében támogatott hangkiállítás szeptember 23-26. között. A program a bukaresti ART Fusion, a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa és a tusnádfürdői Green Zone egyesületek közös szervezésében jött létre. Az esemény partnerei a Csíki Székely Múzeum, Hargita Megye Tanácsa és a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Háza.

A kiállítás egyedi megközelítése a világnak, a hangok mint kifejezési eszközök által, a hangok sokszínűsége és az emberek sokszínűsége közötti párhuzamra világít rá. A kiállításra a Szakszervezetek Művelődési Házában kerül sor, több részből áll, amelyekben hangok sokasságát próbálhatják ki a látógatók, megtapasztalhatják az élet különböző szakaszait hangok kiséretében.

A kiállítás látógatóinak lehetőségük nyílik arra, hogy kipróbáljanak néhány “hangos képet”, áthaladjanak az élet alagútján, ahol visszaköszönnek, olyan hangok, amelyek jellemzőek az élet bizonyos szakaszaira. A látogatókat a Szakszervezetk Művelődési Házába szeptember 23-25. között 14.00-től 21.00 óráig várják.

A kiállítás egyik különlegessége az élőkönyvtár, amely egy hagyományos könyvtárhoz hasonló, azzal a különbséggel, hogy olvasható könyvek helyett, hallgatható “könyvek” lesznek. És valójában “könyvek” helyett személyek lesznek sokszínü, érdekes történetekkel, amelyek egyedi tanulási lehetőséget biztosítanak a hallgatóknak. Az élőkönyvtár kipróbálására a Szakszervezetk Művelődési Házában szeptember 23-25. között 17.00-től 21.00 óráig adódik lehetőség.

A program egy koncerttel zárul, amely a Mikó vár udvarában lesz megszervezve szeptember 26.-án. Fellépnek a bukaresti Lemon csapata, a DUTEVINO együttes, valamint a csíkszeredai Hókasza (Szabó Lóri és Hompoth Arthur, Ercsei Zsolt, Kassay Csongor) együttes.

  • ÉLŐ KÖNYVTÁR KERESI KÖNYVEIT! Ha te is könyv szeretnél lenni vagy tudsz valakit ajánlani, JELENTKEZZ! A jelnetkezési lap letölthető innen.
  • MI IS AZ AZ ÉLŐ KÖNYVTÁR? A bemutatás letölthető innen.

Bővebb információk: http://www.lemon.org.ro/sunete/?l=ro

Csíki Székely Múzeum
Csíkszereda, Vár tér 2.
Hargita megye, Románia

Nagy Imre Galéria
Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre utca 175.

Kossuth utcai galéria
Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 12., I. emelet
Postacím:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judetul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
EU-s projektünk:
Kiemelt támogatónk:
Kulturális projektünk:
Fenntartónk:
Developed by Designed by