ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

Információ
Kapcsolat
Oldaltérkép
RSS csatornák
Facebook
Youtube
Múzeumi nyári táborok   

Múzeumi Nyári Táborok
Általános tudnivalók


Mikor lesznek a táborok? Kik vehetnek részt?

A Csíki Székely Múzeum két múzeumi tábort is szervez idén nyáron.
A táborban való részvételt azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akik szabadidejükben szívesen rajzolnak, festenek, leköti őket egy-egy művészeti album vagy tudományos gyerekkönyv lapozgatása.
•    I.  tábor:  július 10–14.,  korosztály: 1–3. osztályosok, jelentkezni JÚLIUS 1-ig!
•    II. tábor: július 24–28.,  korosztály: 4–7. osztályosok, jelentkezni JÚLIUS 1-ig!

Hogyan jelentkezzünk?

FONTOS!
A jelentkezés két lépésben történik

1. lépés: telefonon Kádár Kincső múzeumpedagógusnál a 0745 113 003 számon, hétköznap 9 és 17 óra között. Ez azért fontos, mert minden szülővel szeretnénk váltani pár szót, mielőtt beiratják a gyermekeket.

2. lépés: telefonos egyeztetés után a múzeum könyvelőségén kell befizetni a részvételi díjat és helyben kitölteni a jelentkezési lapot - mindenki a saját gyermekének!

Megkérünk minden szülőt és kísérőt, hogy a jelentkezési határidőig szíveskedjenek befizetni a részvételi díjat a múzeum könyvelőségén hétfőtől csütörtökig 9 és 15 óra között.

A helyek száma korlátozott, a jelentkezés sorrendjében táboronként legtöbb 25 gyermek napközis táboroztatását biztosítjuk.

A foglalkozások - igazodva a múzeum nyitásrendjéhez -  naponta 9 és 17 óra között zajlanak.
Kérjük, 9 óra előtt ne hozzák a gyerekeket, mert nem tudunk felügyelet biztosítani.

Miről szól az idei tábor?

Mindkét táborunk a Csíki Székely Múzeum gyűjteményeire, kiállításaira épül. Az idei tematikában Csíkszeredát állítjuk a középpontba. A visszajáró gyerekek sem fognak unatkozni, hiszen az állandó kiállításokat is új szempontok szerint fogjuk vizsgálni. A gyűjtemények és tárlatok elemzése során arra fogunk törekedni, hogy a készülő várostörténeti kiállítás műtárgygyarapítási programjára beérkezett Csíkszeredához köthető anyagokból is minél többet megmutathassunk a gyerekeknek. Jó idő esetén fél napot szánunk Nagy Imre tiszteletére a zsögödi emlékházban, az egyik napon Somlyóra is elsétálunk, valamint egy harmadik napon a városközpontban töltünk néhány órát.

Fontosabb kulcsszavak, témák, amikről szó lesz a táborokban: a város kialakulása, térképek, környezet, városrészek, égtájak, Csíki-medence, Csíki idők járása - népi életképek a mindennapokból c. kiállítás, vásárok, A Mikó-vár története c. kiállítás, a Mikó-vár kívül-belül, Zsögöd, Nagy Imre emlékház,  Somlyó és a nyereg, vallásosság, közigazgatás, székház, oktatás, múzeum, első kiállítás, ferences szerzetesek, ferences nyomda, Kájoni János, A csíksomlyói ferences nyomda története c. kiállítás,  Vámszer Géza,  Domokos Pál Péter, a Petőfi utca épületei, Csíkszereda terei, utcanevek a városban, régi képeslapok és fényképek, Művészek ágyúdörgésben - Erdély az első világháborúban időszaki kiállítás és kapcsolódó műtárgyak, katonáskodás, rendhagyó történelemóra, Nagy István, Márton Ferenc, Vaszary János stb.

Táboraink leginkább a szaktáborokhoz hasonlítanak. Délelőttönként a kiállítótérben és a múzeumpedagógiai teremben vagy terepen főleg elméleti jellegű kérdésekről beszélgetünk, természetesen játékos formában. A nap második felében az aznap hallottakat alkotó tevékenységgel dolgozzuk fel.

A gyerekekkel  múzeumpedagógus és táboronként négy önkéntes foglalkozik majd.

Mit kell magukkal hozniuk a gyerekeknek?

A táboros hátizsákba mindenki csomagoljon játszóruhát, esős idő esetén benti cipőt, műanyagpoharat, napvédő krémet, kalapot, esőköpenyt. A hátizsák a tábor ideje alatt végig itt maradhat a várban.

Mit ne hozzanak magukkal?

Költőpénzt, ékszert, fényképezőgépet, tabletet. Telefont a tábori szabályzatnak megfelelően csak ebédszünetben használhatnak.

Mennyibe kerül a tábor?

A részvételi díj 250 lej, testvérek jelentkezése esetén az egyik gyermek 50 lej kedvezményben részesül. Az ár tartalmazza a foglakozások anyagköltségét, a tízórait és az ebédet.
Támogató: Communitas Alapítvány

Csíki Székely Múzeum
Csíkszereda, Vár tér 2.
Hargita megye, Románia

Nagy Imre Galéria
Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre utca 175.

Kossuth utcai galéria
Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 12., I. emelet
Postacím:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judetul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
EU-s projektünk:
Kiemelt támogatónk:
Kulturális projektünk:
Fenntartónk:
Developed by Designed by