ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

Információ
Kapcsolat
Oldaltérkép
RSS csatornák
Facebook
Youtube
Múzeumi Nyári Táborok   Általános tudnivalók

Mikor lesznek a táborok? Kik vehetnek részt?

A Csíki Székely Múzeum két múzeumi tábort is szervez idén nyáron.
A táborban való részvételt azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akik szabadidejükben szívesen rajzolnak, festenek, leköti őket egy-egy művészeti album vagy tudományos gyerekkönyv lapozgatása.
• I. tábor: július 4–8., korosztály: 1–4. osztályosok, jelentkezni JÚLIUS 1-ig!
• II. tábor: július 18–22., korosztály: 5–8. osztályosok, jelentkezni JÚLIUS 15-ig!

Hogyan jelentkezzünk?

FONTOS!
A jelentkezés két lépésben történik

1. lépés: telefonon kizárólag a múzeumpedagógusoknál: Kádár Kincső – 0751 859 653, Demény Enikő – 0748 769 433 telefonszámokon, hétköznap 9 és 17 óra között. Ez azért fontos, mert minden szülővel szeretnénk váltani pár szót, mielőtt beiratják a gyermekeket.

2. lépés: telefonos egyeztetés után a múzeum könyvelőségén kell befizetni a részvételi díjat és helyben kitölteni a jelentkezési lapot - mindenki a saját gyermekének!

Megkérünk minden szülőt és kísérőt, hogy a jelentkezési határidőig szíveskedjenek befizetni a részvételi díjat a múzeum könyvelőségén naponta 9 és 15 óra között.

A helyek száma korlátozott, a jelentkezés sorrendjében táboronként legtöbb 25 gyermek napközis táboroztatását biztosítjuk. A tábort legkevesebb 15 fő jelentkezésével szervezzük meg.

A foglalkozások naponta 9 és 17 óra között zajlanak.

Miről szól az idei tábor?

Mindkét táborunkat a Csontváry-képek Erdélyben időszaki kiállítás köré szervezzük. A tábor ideje alatt megismerkedünk a festő életútjával, összehasonlítjuk műveit kortársai művészetével. Vetítéssel egybekötve elbarangolunk azokra a helyszínekre, amelyek Csontváryt megihlették. Együtt keressük a nagy motívumokat, megismerjük a napút színeit. Olyan technikákat, kísérleteket próbálunk ki, melyek segítségével közelebb kerülünk Csontváry festészetéhez. Egy külön napot szentelünk a műtárgyvédelemnek: festményeket és törékeny tárgyakat csomagolunk, szállítunk, restaurálunk, mint egy igazi kiállításon. A táborokat a heti munkákból rendezett kiállítással zárjuk.
Táboraink leginkább a szaktáborokhoz hasonlítanak. Délelőttönként a kiállítótérben és a múzeumpedagógiai teremben főleg elméleti jellegű kérdésekről beszélgetünk, természetesen játékos formában. A nap második felében az aznap hallottakat alkotó tevékenységgel dolgozzuk fel.
A tábor egyik napján meglátogatjuk a múzeumhoz tartozó Kossuth Utcai Galériát és/vagy idő függvényében a zsögödi Nagy Imre Képtárat is.
A gyerekekkel két múzeumpedagógus és táboronként négy önkéntes foglalkozik majd.

Mit kell magukkal hozniuk a gyerekeknek?

A táboros hátizsákba mindenki csomagoljon játszóruhát, esős idő esetén benti cipőt, műanyagpoharat, napvédő krémet, kalapot, esőköpenyt. A hátizsák a tábor ideje alatt végig itt maradhat a várban.

Mennyibe kerül a tábor?

A részvételi díj 200 lej, testvérek jelentkezése esetén az egyik gyermek 50 lej kedvezményben részesül. Az ár tartalmazza a foglakozások anyagköltségét, a tízórai és az ebéd.

Támogató:


Csíki Székely Múzeum
Csíkszereda, Vár tér 2.
Hargita megye, Románia

Nagy Imre Galéria
Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre utca 175.

Kossuth utcai galéria
Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 12., I. emelet
Postacím:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judetul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
EU-s projektünk:
Kiemelt támogatónk:
Kulturális projektünk:
Fenntartónk:
Developed by Designed by