ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

Információ
Kapcsolat
Oldaltérkép
RSS csatornák
Facebook
Youtube
Felolvasószínház és közönségtalálkozó   

2015. december 15., kedd, 19 óra
 
Tompa Andrea Fejtől s lábtól – Kettő orvos Erdélyben című regényéből készült felolvasószínházi előadást mutatják be december 15-én, kedden 19 órától a Csíki Székely Múzeumban.

A regényből Albert Csilla és Dimény Áron, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművészei olvasnak fel részleteket. A történet központi figurája két fiatal orvos, az ő párhuzamos életútjukon keresztül elénk tárul a 20. század első felének megannyi sorsfordító eseménye, az erdélyi értelmiségiek mindennapjai.
 
A rendezvény meghívottja Tompa Andrea kolozsvári származású budapesti író, színikritikus, beszélgetőtársa Gyarmati Zsolt történész.
 
A rendezvényt főként azoknak, akik szeretik képzelőerejükre bízni a történéseket, szívesen hallgatják a dialógusokat, értékelik a magas szintű előadóművészi teljesítményt.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------

"Míg Tompa Andrea előző könyve, A hóhér háza egy magányos leány huszadik századvégi bildungsromanja, addig az új regény egy magányos férfi és egy magányos leány különös kettősét rajzolja meg száz évvel később. Felváltva beszélnek hozzánk: a Brassó közeli aljegyző fia és az enyedi zsidó kereskedő lánya. Lehetne e könyv romantikus példázat, de nem az. Hőseink első találkozásának emlékét kiradírozza az összeomlás, az új időszámításban mellékesen, véletlenszerűen sodródnak megint egymás mellé. Az igazi nagy, szenvedélyes találkozás a tudásra és hasznos működésre szomjas lelkeké Kolozsvárral, a polgári Erdély kultúrájával, szellemi potenciáljával, a fejlődés igézetével” – írja a kiadó a szerző Fejtől s lábtól – Kettő orvos Erdélyben című könyvéről.

Csíki Székely Múzeum
Csíkszereda, Vár tér 2.
Hargita megye, Románia

Nagy Imre Galéria
Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre utca 175.

Kossuth utcai galéria
Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 12., I. emelet
Postacím:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judetul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
EU-s projektünk:
Kiemelt támogatónk:
Kulturális projektünk:
Fenntartónk:
Developed by Designed by