ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

Információ
Kapcsolat
Oldaltérkép
RSS csatornák
Facebook
Youtube
Múzeumpedagógiai foglalkozások a Szóra bírt csontjaink c. kiállításhoz   

A Csíki Székely Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásra várja az 5-8. és 9-12. osztályos diákokat a Szóra bírt csontjaink − a Magyar Természettudományi Múzeum embertani vándorkiállítására. A foglalkozás célja megismertetni az érdeklődőkkel az emberi csontrendszer felépítését és sajátosságait az antropológia körébe tartozó tudományágak módszereivel pl. paleoantropológia, kulturális antropológia, igazságügyi antropológia.

Kiemelt szerepet kap az a fajta szemléletmód kialakítása, mely során a gyerekek a csontmaradványok mögött képesek meglátni a korábbi történelmi korokban élt embert, akinek az antropológiai kutatások alapján következtethetünk korára, nemére, foglalkozására, halálának körülményeire. A foglalkozás reflektál az elődeink és a mai ember életmódjára, étkezési szokásaira, betegségeire. Célunk továbbá a testünk iránti tiszteletre való figyelemfelhívás, illetve a csontok egészségét biztosító megfelelő táplálkozás, a száj- és fogápolás, az "az vagy, amit megeszel" aranymondás tudatosítása. A kiállításon bemutatott arcrekonstrukciók által hitelesen megelevenednek az olvasmányaink során elképzelt történelmi személyiségek.

Fontos számunkra, hogy a diákok a tárgyi tudás elsajátítása mellett úgy távozzanak a múzeumpedagógiai foglalkozásról, hogy saját maguk és családjaik életmódjára vonatkozó tanulságokat vonjanak le az egyes vizsgált esetekből.

Kérjük, a foglalkozáson való részvételi szándékukat előzetesen jelezzék!

Jelentkezés és felvilágosítás: 0266 311 727, muzeumpedagogia@csikimuzeum.ro

Csíki Székely Múzeum
Csíkszereda, Vár tér 2.
Hargita megye, Románia

Nagy Imre Galéria
Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre utca 175.

Kossuth utcai galéria
Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 12., I. emelet
Postacím:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judetul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
EU-s projektünk:
Kiemelt támogatónk:
Kulturális projektünk:
Fenntartónk:
Developed by Designed by