ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

Információ
Kapcsolat
Oldaltérkép
RSS csatornák
Facebook
Youtube
V. Múzeumi szaktábor   

2014. június 30 − július 4.

A Csíki Székely Múzeum idén június 30. és július 4. között hívja táborozni a gyerekeket. A táborozók naponta 9 és 18 óra között játékos kutatómunkát folytathatnak a múzeumban, kipróbálhatják a múzeumi szakemberek munkáját, valamint általános műveltségüket gyarapíthatják. A táborba az első osztályt végzett gyerekektől a hetedik osztályt végzett  gyermekekig várunk résztvevőket.

Délelőttönként a múzeum egy-egy kiállításán kalandozunk. Foglalkozunk az állandó kiállításainkkal: az idén januárjában megnyílt Csíki idők járása − Népi életképek a mindennapokból néprajzi kiállítással, a Csíksomlyói ferences nyomda és könyvkötő műhely c. nyomdatörténeti kiállítással, valamint a Megmentett szakrális kincseink c. restaurálási  kiállítással. A hét folyamán kiemelt szerepet kap a Rippl-Rónai József. A magyar festészet első modern mestere nagyszabású időszakos tárlat, amelyen a gyerekek alkotó foglalkozások során ismerkedhetnek Rippl-Rónai művészetével.

A táborban partnerünk a Communitas Alapítvány, a Gutenberg Kiadó és Nyomda, valamint a Gutenberg Könyvesbolt, ahová látogatást teszünk. A múzeumi szaktábor alkalmat kínál egy tanulmányi kirándulásra is, ahol a gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeumba látogatunk el, és megtekintjük a Magyar Természettudományi Múzeum Szóra bírt csontjaink c. vándorkiállítását.

A kiállításokhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozások mellett kézműves tevékenységek, vetélkedők, sok mozgás és játék várja a gyerekeket. A táboros hátizsákba a hétre mindenki csomagoljon játszóruhát, műanyag poharat, napvédő krémet, kalapot, esőköpenyt!

A tábor helyszíne a Mikó-vár udvara, a zsögödi Nagy Imre Képtár, a városi park, a Petőfi utca, a Gutenberg Kiadó és Nyomda, valamint a Gutenberg Könyvesbolt.

A részvételi díj 320 lej, testvérek jelentkezése esetén az egyik gyermek 50 lej kedvezményben részesül.

Bejelentkezni június 27-ig lehet a jelentkezési lap kitöltésével és a részvételi díj befizetésével. A helyek száma korlátozott, a jelentkezés sorrendjében legtöbb 40 gyermek napközis táboroztatását biztosítjuk.

Jelentkezés, információ a múzeumpedagógusoknál:
Kádár Kincső: 0751 859 653, Demény Enikő: 0748 769 433
muzeumpedagogia@csikimuzeum.ro

Jelentkezési lap letöltése>>

Támogatók:
           

Csíki Székely Múzeum
Csíkszereda, Vár tér 2.
Hargita megye, Románia

Nagy Imre Galéria
Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre utca 175.

Kossuth utcai galéria
Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 12., I. emelet
Postacím:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judetul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
EU-s projektünk:
Kiemelt támogatónk:
Kulturális projektünk:
Fenntartónk:
Developed by Designed by