ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

Információ
Kapcsolat
Oldaltérkép
RSS csatornák
Facebook
Youtube
Rippl-Rónai utazásai − Múzeumpedagógiai foglalkozás   

Múzeumpedagógiai foglalkozás a Rippl-Rónai. A magyar festészet első modern mestere című kiállításhoz
2014.  június 6 − október 31.

Rippl-Rónai világjárta művész volt. Európa számos országában, városában megfordult. Mindegyik hely más-más ihletet jelentett művészete számára. Az utazásai során ért hatások és élmények alakították sajátos művészetét, amiért ma a magyar festészet első modern mesterének nevezzük őt. A foglalkozás ideje alatt Rippl-Rónai életét és művészetét kifejező tárgyakat rejtő bőrönddel indulunk útnak mi is. A művész nyomában haladunk, bejárjuk vele a nagyvilágot, meglátogatjuk őt kaposvári otthonában, megismerkedünk családtagjaival és barátaival, akiket megfestett, valamint kiderítjük, hogy miről lehet felismerni a jellegzetes Rippl-Rónai képet.

Múzeumpedagógiai foglalkozásaink a korosztályi sajátosságokra figyelve kicsiknek és nagyoknak élményszerű bevezetést nyújt Rippl-Rónai életébe és művészetébe.

Az óvodásokkal színeket, formákat, a mindennapi élet tárgyait keressük a festményeken. A bőröndből előkerülő, az egyes festményeken és rajzokon szereplő tárgyak segítenek megtalálni egy-egy képet a kiállításon.

Az I-IV. osztályosokkal a család, barátok témánál időzünk el a festmények kapcsán. Képzeletben ellátogatunk a Róma-villába, és betekintünk a művész mindennapjaiba.

Az V-VIII. osztályosokkal a portrékat emeljük a középpontba. Megfejtjük hogyan kapcsolódnak a portrén ábrázolt személyek Rippl-Rónaihoz. Milyen környezetben, színekkel és tárgyakkal festette vagy rajzolta le őket a művész? Ez mit árul el a személyiségükről?

A IX-XII. osztályosokkal utánajárunk, hogy Rippl-Rónai kit jelölt volna be ismerősnek, ha az ő idejében lett volna fészbuk. Kik voltak a kortársai, akiket a diákok irodalom, történelem órákról már ismerhetnek? Kísérletezünk a festészet és irodalom kifejezőeszközeivel. Meghallgatjuk, hogyan szól versben egy Rippl-Rónai festmény.

Részvételi díj:
30 lej / csoport (max. 30 személy) + belépő jegy

Előzetesen jelentkezés szükséges!


Bővebb információk, jelentkezés:
0266 372 024, 0266 311 727
muzeumpedagogia@csikimuzeum.roCsíki Székely Múzeum
Csíkszereda, Vár tér 2.
Hargita megye, Románia

Nagy Imre Galéria
Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre utca 175.

Kossuth utcai galéria
Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 12., I. emelet
Postacím:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judetul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
EU-s projektünk:
Kiemelt támogatónk:
Kulturális projektünk:
Fenntartónk:
Developed by Designed by