ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

Információ
Kapcsolat
Oldaltérkép
RSS csatornák
Facebook
Youtube
IV. Nyári szaktábor a múzeumban   

A Csíki Székely Múzeum idén is táborozni hívja a gyerekeket július első hetére, július 1 és 5. közötti időszakra. A táborozók naponta 9 és 18 óra között játékos kutatómunkát folytathatnak a múzeumban, kipróbálhatják a múzeumi szakemberek munkáját, valamint általános műveltségüket gyarapíthatják. A táborba 7-14 éves gyerekeket várunk; fontos, hogy tudjanak írni és olvasni.

Az idei tábor gerincét az erdélyi tájegységek bemutatása képezi (Szilágyság, Kalotaszeg, Torockó, Mezőség, Nyárád mente, Udvarhely környéke, Sóvidék, Csík-Gyergyó-Kászon). Naponta egy-két tájegység főleg néprajzi szempontú feldolgozását tervezzük, melyet a múzeum néprajzi anyagával szemléltetünk. Délutánonként a múzeum egy-egy kiállításán kalandozunk, ahol betekintést nyerhetnek a kiállításrendezés bonyodalmaiba; illetve különleges tárgyakkal találkozhatnak, melyek a közönség számára nem kerültek eddig bemutatásra. Emellett kézműves tevékenységek, vetélkedők, sok mozgás és játék várja a gyerekeket. A táboros hátizsákba a hétre mindenki csomagoljon játszóruhát, műanyag poharat, napvédő krémet, kalapot, esőköpenyt!

A tábor helyszíne a Mikó-vár udvara, a múzeum kiállításai és belső terei, de egy tanulmányi kiránduláson is részt vehetnek, amikor a gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeum tárlatait is megtekintik.
A részvételi díj 320 lej, amely tartalmazza a foglalkozások anyagköltségeit, a napi három étkezést (tízórait, ebédet, uzsonnát és ásványvizet), valamint a tanulmányi kirándulás költségeit.

Bejelentkezni június 26-ig lehet a jelentkezési lap kitöltésével és a részvételi díj befizetésével. A helyek száma korlátozott, a jelentkezés sorrendjében maximum 40 gyermek napközis táboroztatását biztosítjuk.
Jelentkezés, információ Kádár Kincső múzeumpedagógusnál kadarkincso@csikimuzeum.ro, tel.: a 0751 859 653 ,  0266 372 027 (hétköznapokon 10 és 16 óra között).

Jelentkezési lap letöltése>>

Támogatók:

                   

Csíki Székely Múzeum
Csíkszereda, Vár tér 2.
Hargita megye, Románia

Nagy Imre Galéria
Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre utca 175.

Kossuth utcai galéria
Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 12., I. emelet
Postacím:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judetul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
EU-s projektünk:
Kiemelt támogatónk:
Kulturális projektünk:
Fenntartónk:
Developed by Designed by