ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

Információ
Kapcsolat
Oldaltérkép
RSS csatornák
Facebook
Youtube
Takáts Eszter zenekara és Müller Péter Sziámi közös formációja   

2012. június 23., szombat 21.30

A Múzeumok Éjszakája rendezvény díszvendége Müller Péter Sziámi szövegíró-énekes, kinek útját olyan legendás zenekarok, mint az URH, Kontroll Csoport és Sziámi különböző formációi jelzik. Takáts Eszter zenekara és Müller Péter Sziámi közös formációja, a CATSANDOX 21.30-tól koncertezik a Mikó-vár udvarán.

A pécsi Takáts Eszter 12 éve ír dalokat. Munkássága itthon hiánypótló, szervesen illik a nemzetközi zene egy olyan vonalába, ahol számos női énekes-dalszerző, Johnny Mitchell, Nico, Suzan Vega, Sheryl Crow, Katie Melua vagy akár Björk tette le varázslatos névjegyét. Magyarországon a nagyszerű női énekesek mellett sem túl gyakoriak a női dalszerző-előadók.
Müller Péter Sziámi költő, szövegíró-énekes útját az URH, a Kontroll Csoport és a Sziámi különböző formációi jelzik. Duóban lép fel Szakcsi Lakatos Bélával és Kirschner Péterrel. Számos meghatározó előadónak és fiatal tehetségnek írt dalszöveget magyarul és angolul. A Sziget Fesztivál és a Miskolci Nemzetközi Opeafesztivál alapjtója.
Most pedig egymásra találtak a …CATSANDOX-ban.
Lassan egy éve dolgoznak együtt, vendégeskednek egymás fellépésein. Ennek az összehangolódásnak a végpontja az új zenekar, a …CATSANDOX, amelyben együtt éneklik közösen írt számaikat és néhány legkedvesebb korábbi saját opust.
Takáts Eszter zenekarának eddigi, akusztikus hangzását erőteljesebb váltotta fel azáltal, hogy a cajun helyére dobszerkó, a harmonikáéra pedig erőteljes villanygitár került. Új hangszerelésben szólalnak meg többek közt Eszter utolsó nagylemezének, a Karcos üdvözlet-nek legjobb dalai is.  

A zenekar tagjai:
Bakai Márton – hegedű, mandolin, Reiner Ágoston (Zagastic) - gitár, Müller Péter Sziámi – ének, kutyaütő hangszerek, Restás Gergő – dobok, cajun, Szalay Tamás – nagybőgő, basszus, Takáts Eszter – ének, gitár

Hallgassa meg az Időmulatós című dalt >>


Csíki Székely Múzeum
Csíkszereda, Vár tér 2.
Hargita megye, Románia

Nagy Imre Galéria
Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre utca 175.

Kossuth utcai galéria
Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 12., I. emelet
Postacím:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judetul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
EU-s projektünk:
Kiemelt támogatónk:
Kulturális projektünk:
Fenntartónk:
Developed by Designed by