ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

Információ
Kapcsolat
Oldaltérkép
RSS csatornák
Facebook
Youtube
Nyári tábor a múzeumban   

2012. július 2–7., naponta 9 és 18 óra között

A Csíki Székely Múzeum idén is meghirdeti a nyári gyerektábort július 2. és 7. közötti időszakra. A résztvevők egy hét alatt játékos kutatómunkát folytathatnak a múzeumban, kipróbálhatják a múzeumi szakemberek munkáját, valamint általános műveltségüket gyarapíthatják. A múzeumi tábort azoknak a 7 és 14 év közötti gyermekeknek ajánlják, akik érdeklődnek a múzeumi szakmák, gyűjtemények, kiállítások iránt. A tábor megvalósításában támogató a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communtas Alapítvány.

Az idei táborban a gyerekek részletesen megismerhetik A Mikó-vár története című állandó kiállítás anyagát, Nagy Imre szülőházát és a képtárat Csíkzsögödben; betekintést nyerhetnek a kiállításrendezés bonyodalmaiba; illetve különleges tárgyakkal találkozhatnak, melyek a közönség számára  nem kerültek eddig bemutatásra. A tábor ideje alatt a gyerekek részt vehetnek egy tanulmányi kiránduláson is, melynek során kipróbálják a fényképezést és előhívást a székelyudvarhelyi Kováts fotóműteremben, Európa egyetlen ma is működő napfény műtermében.

A tematikus napokat a régészet, történelem, néprajz, fotózás, restaurálás szempontjából bontják ki. A délelőtti elméleti jellegű kiscsoportos beszélgetéseket délután játékokkal – és amennyiben indokolt – kézműves tevékenységekkel, vetélkedőkkel dolgozzák fel. A táboros hátizsákba a hétre mindenki csomagoljon játszóruhát, műanyag poharat, nap elleni krémet, kalapot, esőköpenyt!

A részvételi díj 320 lej, amely tartalmazza az egyes napok foglalkoztatási kellékeit, az udvarhelyi tanulmányi kirándulás költségeit, valamint napi három étkezést (tízórait, ebédet és uzsonnát).

A helyek száma korlátozott, a bejelentkezés sorrendjében maximum 40 gyermek napközis táboroztatását biztosítják. Bejelentkezni, illetve a részletes program felől érdeklődni a 0751 859 653 telefonszámon lehet hétköznapokon 15 és 19 óra között Kádár Kincső múzeumpedagógusnál.

Jelentkezési lap letöltése >>

Támogatók:

               http://www.szulofold.hu/data/files/217104992.bmp

Csíki Székely Múzeum
Csíkszereda, Vár tér 2.
Hargita megye, Románia

Nagy Imre Galéria
Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre utca 175.

Kossuth utcai galéria
Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 12., I. emelet
Postacím:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judetul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
EU-s projektünk:
Kiemelt támogatónk:
Kulturális projektünk:
Fenntartónk:
Developed by Designed by