ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

Információ
Kapcsolat
Oldaltérkép
RSS csatornák
Facebook
Youtube
Très Courts – Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiválja   

2012. május 3–4., 19 óra
Csíki Székely Múzeum / Kossuth utcai galéria

A Très Courts – Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiváljának 14. kiadása május első felében kerül megrendezésre világszerte, Csíkszeredában idén második alkalommal szervezi meg a Csíki Székely Múzeum. A csíkszeredai közönség május 3–án és 4-én 19 órai kezdettel a múzeum Kossuth utcai galériájában követheti figyelemmel a legfeljebb 3 perc hosszúságú, hazai és a világ különböző országaiból származó filmesek alkotásait. A filmfesztivál nemcsak megrögzött filmbarátoknak szól: anyaga rendkívül változatos, műsorában több válogatás szerepel, ezért sokszínű közönséget vonz.

Május 3-án, csütörtök 19 órai kezdettel a családi válogatás és a nemzetközi válogatás 1. része van programon. Május 4.-én, pénteken szintén 19 órától a nemzeti válogatást és a nemzetközi válogatás 2. részét vetítik. Zsűri szavazata dönti el, hogy ki nyeri a fődíjat – ezt azonban csak a fesztivál lejártakor hirdetik ki. Ugyanakkor a nézők is szavazhatnak kedvenc filmjükre, amely ezáltal elnyerheti az Országos közönségdíjat. A program helyszíne a Csíki Székely Múzeum galériája, a Kossuth Lajos utca 12 szám, I. emeleti terme.

A filmfesztivál anyagát a szervezők a csíkszeredai és környező iskolák rendelkezésére bocsátják vetítések szervezése céljából. Az általános iskolások részére a családi válogatás, a középiskolások számára pedig a teljes anyag levetítését ajánlják. Az érdeklődő iskolák az info@csikimuzeum.ro e-mail címen vagy a 0266 311 727-es telefonszámon jelezhetik szándékukat.

Reklámfilm >>

A fesztivál hivatalos honlapja: www.trescourt.ro/hu

Csíki Székely Múzeum
Csíkszereda, Vár tér 2.
Hargita megye, Románia

Nagy Imre Galéria
Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre utca 175.

Kossuth utcai galéria
Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 12., I. emelet
Postacím:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judetul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
EU-s projektünk:
Kiemelt támogatónk:
Kulturális projektünk:
Fenntartónk:
Developed by Designed by