ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

Információ
Kapcsolat
Oldaltérkép
RSS csatornák
Facebook
Youtube
A MúzeumCafé magazin bemutatója   

2011. július 8, péntek 11 óra

A Csíki Székely Múzeum szeretettel meghívja Önt a MÚZEUMCAFÉ magazin bemutatójára 2011. július 8-án, pénteken 11 órára.
Az European Design Awards Magazin kategóriájának bronzérmes folyóiratát bemutatják: Martos Gábor főszerkesztő, György Péter esztéta, a szerkesztőbiztottság tagja, valamint Lévay Zoltán lapigazgató.

MúzeumCafé – a múzeumok magazinja

A MúzeumCafét alapítója és kiadója, a Szépművészeti Múzeum azzal a céllal hívta életre 2007-ben, hogy fórumot teremtsen a hazai múzeumi szakmának és egyúttal betekintést nyújtson a múzeumok, kiállítások iránt érdeklődőknek a hazai és a nemzetközi múzeumi élet történéseibe, eredményeibe, törekvéseibe. A lapot készítők alapvető elgondolása ma is az, hogy a kéthavonta megjelenő százoldalas kiadvány olyan magas minőséget képviselő, exkluzív magazin legyen, amely kikerülhetetlen információforrása és egyben fóruma a hazai és a határon túli múzeumokban dolgozó valamennyi szakembernek, de ugyanakkor érdekes és közérthető olvasni- és látnivalót kínáljon a múzeumok, kiállítások iránt érdeklődő nagyközönségnek is. Ugyanilyen fontos törekvése a kiadványnak, hogy megjelenésében is az általa a múzeumi világban is követendőnek tartott modern, nyitott, előremutató szellemiséget tükrözze: a lap különleges papíron, egyedi betűtípusokkal, igényes illusztrációkkal, saját fotósok által készített képekkel, elegáns, modern, nagyvonalú tördeléssel kerül az olvasók kezébe. Mindezek eredményeként a MúzeumCafé 2009-ben elnyerte az Év Magazinja elismerést, 2011-ben pedig a European Design Awards bronzdíját nyerte el.

A MúzeumCafé alapvető szellemi-tartalmi irányvonalát meghatározó szerkesztőbizottság tagjai dr. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója; dr. György Péter esztéta, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének docense; dr. Rockenbauer Zoltán művészettörténész, volt kulturális miniszter; valamint dr. Török László akadémikus, ókortörténész, régészprofesszor. A lap főszerkesztője dr. Martos Gábor, a szerkesztésben múzeumi szakemberek és kulturális újságírók vesznek részt. A cikkek szerzői között egyrészt a hazai múzeumi élet legkiválóbb szakemberei sorakoznak fel saját kutatási eredményeik bemutatásával, másrészt közismert kulturális újságírók dolgozzák fel az egyes témákat, készítik az interjúkat. A lap képszerkesztője és első számú fényképésze Dezső Tamás World Press-díjas fotóriporter.

Csíki Székely Múzeum
Csíkszereda, Vár tér 2.
Hargita megye, Románia

Nagy Imre Galéria
Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre utca 175.

Kossuth utcai galéria
Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 12., I. emelet
Postacím:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judetul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
EU-s projektünk:
Kiemelt támogatónk:
Kulturális projektünk:
Fenntartónk:
Developed by Designed by