ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

Információ
Kapcsolat
Oldaltérkép
RSS csatornák
Facebook
Youtube
Très Courts Filmfesztivál   

2011. május 6–7.

Nemcsak megrögzött filmbarátoknak szól a  Très Courts Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiválja, melyre május 6–7. között első alkalommal kerül sor Csíkszeredában. Az érdeklődők a Csíki Székely Múzeum galériájában követhetik figyelemmel a három percnél nem hosszabb hazai és a világ különböző országaiból származó filmesek alkotásait.

A csíkszeredai közönség az elmúlt évben láthatott már egy összeállítást a Très Courts 2010 kisfilmekből a Múzeumok Éjszakája rendezvényen, viszont idén első alkalommal kerülnek vetítésre ugyanabban az időszakban, mint a világ bármely részén – az azonos összeállítású nemzetközi vetítési program révén.

A fesztivál műsorában négy válogatás szerepel. Május 6-án, pénteken 17 órai kezdettel a Sélection Familiale (családi válogatás), a Paroles de Femmes (női válogatás) és az Around the très courts Romania (romániai válogatás) van programon. Május 7.-én, szombaton 18 órai kezdettel pedig a Sélection internationale-t (nemzetközi válogatást) vetítik. A program helyszíne a Csíki Székely Múzeum galériája, a Kossuth Lajos utca 12 szám, I. emeleti terme, a régi KOKEM Galéria helyén.

A romániai válogatás 20 rövidfilmet tartalmaz, melyet az ország minden részéről beküldött több mint száz film közül szakmai zsűri választott ki. Az összeállításban három csíkszeredai születésű filmes alkotásai is bekerültek: Szőcs Tamás rendezésében két film (Euro potentia est és a Paid Art), Török Tihamérnak egy egyéni (Klinika), valamint egy Csont Zsomborral létrehozott közös alkotása (Planet_RO2 012).

Zsűri szavazata dönti majd el, hogy ki nyeri a fődíjat – ezt azonban csak a fesztivál lejártakor hirdetik ki. Ugyanakkor az országszerte legtöbb nézői szavazatot elért film közönségdíjban részesül. A csíkszeredai nézők is szavazhatnak a kedvenc filmjükre, a helyszínen elhelyezett urnába dobva szavazatukat.

Filmek >>

Csíki Székely Múzeum
Csíkszereda, Vár tér 2.
Hargita megye, Románia

Nagy Imre Galéria
Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre utca 175.

Kossuth utcai galéria
Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 12., I. emelet
Postacím:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judetul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
EU-s projektünk:
Kiemelt támogatónk:
Kulturális projektünk:
Fenntartónk:
Developed by Designed by