ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

Állandó
Időszakos
Archívum

Információ
Kapcsolat
Oldaltérkép
RSS csatornák
Facebook
Youtube
Barabás Miklós Céh országos kiállítás   

A Barabás Miklós Céh első bemutatkozásának 90 éves évfordulójára tervezett kiállítást elodázta a világjárvány. Az elmúlt esztendőkben szervezett újabb és újabb kiállítások után, most végre eljutott a csíki, képzőművészetet kedvelő közönséghez is.
A Barabás Miklós Céh (továbbiakban BMC) első bemutatkozásának 90 éves évfordulójára tervezett kiállítást elodázta a világjárvány. Az elmúlt esztendőkben szervezett újabb és újabb kiállítások után, most végre eljutott a csíki, képzőművészetet kedvelő közönséghez is.

A BMC 1930-ban Kolozsváron, a Farkas utcai Teleki-palota termeiből indulva tette meg első lépéseit, mára jókora utat tudhat maga mögött. Az első nagyszabású, összerdélyi tárlatot az újonnan épült kolozsvári Műcsarnokban rendezték 1943-ban. Az akkori katalógus előszavában László Gyula a Céhet bemutatva a következőt írja: „A Barabás Miklós Céhnek az a szándéka, hogy Erdély valamennyi jelentős képzőművészét egyesítse, már nagyrészt valóra vált.”

Az augusztus 5. és szeptember 19. közötti országos kiállítás első alkalommal látható Csíkszeredában, a BMC egykori alelnöke, Nagy Imre festőművész városában. A tárlaton 132 alkotó jelentkezik műveivel, az erdélyi magyar képzőművészek minden korosztályát képviselve, ahol valószínűség, műfaji, stiláris, szellemi sokféleség és koncepciós eltérések széles skálája jellemzi e közös bemutatkozást.Csíki Székely Múzeum
Csíkszereda, Vár tér 2.
Hargita megye, Románia

Nagy Imre Galéria
Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre utca 175.

Kossuth utcai galéria
Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 12., I. emelet
Postacím:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judetul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
EU-s projektünk:
Kiemelt támogatónk:
Kulturális projektünk:
Fenntartónk:
Developed by Designed by