ROMÂNĂ | MAGYAR | ENGLISH

EXPOZIŢII PERMANENTE   
La răscruce de drumuri - Istoria orașului Miercurea Ciuc

Expoziția permanentă „Istoria orașului Miercurea Ciuc” a fost realizată în șapte săli, pe 500 m2 în urma a 5 ani de muncă muzeologică. Cuprinde perioada de la epoca medievală timpurie și până la 1989 aproape un mileniu, care în primul rând este dedicat localnicilor, vizează întărirea identității locale, deoarece fără cunoașterea trecutului este greu să construim viitorul.
Trecerea timpului în Ciuc − Scene din viața populară de toate zilele

Poate fi vizitată începând cu data de 31 ianuarie 2014!

Expoziția etnografică vă prezintă traiul țărănesc − alocuri prezent şi astăzi − de la cumpăna secolelor 19 şi 20. Puteţi cutreiera spațiile rurale din viața de zi cu zi specifice Ciucului cu ajutorul exponatelor caracteristice acestei regiuni.
Istoria Cetății Mikó


Castelul renascentist construit de Hídvégi Mikó Ferenc, prădată de hoardele turco-tătare în 1661 este reconstruit din ruine până în 1716 de către armata austriacă cu scop de cazarmă fortificată. Înainte de 1970 este folosită în scopuri militare, după care devine sediul Muzeului. O poveste de patru sute de ani se află aici, evenimentele petrecute și-au lăsat amprenta, suprapunându-se în straturi.
EXPOZITII TEMPORARE   
Fete și femei în opera lui Nagy Imre


Anul acesta ne-am propus să venim cu o noutate în seria deja consacratelor expoziții Imre Nagy: ne-a interesat cum apare și cum este prezentă în opera artistului femeia. Am plecat de la ipoteza că reprezentarea fetelor și a femeilor la Imre Nagy este mai bogată și mai diversă decât în cazul pictorilor contemporani sau al celor aparținând aceluiași curent. Ipoteza noastră a fost confirmată foarte curând, expoziția de față fiind, pe de o parte, o dovadă în acest sens și, pe de altă parte, o posibilitate de abordare a operei din perspectiva propusă.


Muzeul Secuiesc al Ciucului
Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr. 2
Judetul Harghita, Romania

Galeria Nagy Imre
Miercurea Ciuc, Strada Zsögödi Nagy Imre nr. 175.

Galeria de pe strada Kossuth
Miercurea Ciuc, Strada Kossuth Lajos nr. 12, et. I.
Adresa postală:
Muzeul Secuiesc al Ciucului
530132 Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii nr.2
Judeţul Harghita, Romania

Tel: (004) 0266-372024
Tel/Fax: (004) 0266-311727
Mobil: (004) 0753-073531

E-mail: info@csikimuzeum.ro
Web: www.csikimuzeum.ro
Poiectul nostru EU:
Sponsorul principal:
Proiectul nostru cultural:
Susţinător:
Developed by Designed by